søndag den 3. marts 2024

En varieret eftermiddag på Stevns

 Fredag d. 15/9-2023 havde jeg tidligt fri og tænkte, at spøgende Høgeørn og Lille tårnfalk i Sydsverige kunne vælge at trække ud netop denne dag. Det skete ikke, men det gav dog nogle få Hvepsevåger og andre mere almindelige arter set fra Mandehoved. Det blev alligevel en fin eftermiddag, ikke mindst pga en stationær Gråmåge i Rødvig Havn. Kaspisk måge samme sted, og de gode Hvepsevåger gjorde dagen absolut vellykket.

Gråmågen er lidt rodet aldersbestemt på DOF-basen; mange angiver ingen alder men blandt dem der gør er der overvægt af stemmer på adult. En angiver 3K, og en angiver 4K. For mig at se er der rester af yngre dragter i halen og vingernes dækfjer, og næbbet ser ikke helt adult ud heller. De nye svingfjer ser dog adulte ud, og fuglen må derfor være i fældning mod dens første adulte dragt. Derfor bør 4cy være den korrekte alder for fuglen.


Kun få dage har jeg mulighed for at kigge på træk, så det er fedt når man oplever indtrækkende Hvepsevåger på en snor. Indtil andet er angivet er det 1cy-fugle der vises. Hvepsevåger 1cy, Mandehoved, 15/9-2023.








En af få adulte denne dag, som også er lidt halvsent på sæsonen.

En adult med en skade i venstre hånd.

Et par spurvehøge kom også godt.


Gråmåge 4cy, Rødvig Havn, 15/9-2023.









Her ses lidt grums i yderste halefjer, kontrast på dækfjerene, og ikke helt adult næb. Det ses at de nye svingfjer er adulte.

Her ses lidt grums på undervingedækfjerene.


Kaspisk måge 1cy, Rødvig Havn, 15/9-2023.





Stor gyvelkvæler har en pæn bestand på et lille område ved Mandehoved-tårnet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar