lørdag den 26. marts 2022

Rubinnattergal i Vargön, Västergötland

 Nordens nok største begivenhed på fuglefronten i 2021 blev nok fundet af en Rubinnattergal i et villakvarter i sovebyen Vargön. Fuglen blev fundet 15/11-2021, og da der hurtigt blev etableret fodring med melorm på et strategisk godt sted med offentlig adgang, var fuglen nærmest stensikker dagligt fra da af. Byen ligger lige syd for Vänern, og alt i alt meget centralt for de fleste nordboer. Derfor fik fuglen besøg af masser af danskere og nordmænd, og jeg mente også at den akkurat var inden for min aktionsradius. 

28/11-2021 blev dagen, hvor det skulle prøves. Pga en del udmattelse kunne jeg først køre 0500 om morgenen, med forventet ankomst ca. 1000. Det var en kold nat, og snevejr på Hallandsåsen gav bange anelser. Heldigvist var der ikke sne for alvor før Göteborg, men det blev også irriterende nok, med begrænset fart de sidste 80 km. Heldigvist stoppede snevejret omkring Lilla Edet, og det klarede op til den smukkeste blå himmel. Ved ankomsten i Vargön var der kontakt med fuglen øjeblikkeligt, så jeg fik 1,5 time i selskab med i hvert fald 2 nordmænd, og mindst SBr, WBr, JVS, JWB fra Danmark. Fuglen var skjult i halvdelen af tiden, men når den var fremme var den aldeles usky, og tog for sig af de udlagte melorm. At få set fuglen på en baggrund af hvidt pulversne var en fantastisk bonus. I skrivende stund er fuglen stadig på plads...En vanvittig forekomst.

1029

1106






1119


1120




1122



1124




En alternativ farvebehandling, hvor "hvidt" er sat ift sneen. En ikke helt troværdig gengivelse, hvor de øvrige, lidt mere koldt farvede er mere virkelighedstro.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar