søndag den 9. juni 2013

Prærieløber i Klydesøen

Under en aftenobs 2013-05-18 fandt TEO en prærieløber i Klydesøen. Igen brændte hitfeberen i kroppen. Prærieløber er en af de arter jeg frivilligt havde lagt på is, ud fra devisen "der kommer sgu altid et S-tog mere...". En forårsfugl på Sjælland var dog for godt et tilbud til at lade gå fra mig, så da konen skulle arbejde dagen efter måtte børnene lægge krop til en hit-tur. Heldigvis var der tidligt en pp-melding, så vi forlod Store Fuglede i fuld sol klokken 11. Ved Tølløse ramte vi en mur af regn, hvilket var lidt ildevarslende, men heldigvis var regnen lidt tyndere på Amager, og sigten fra tårnet var ok. Stemningen i tårnet var imidlertid lidt hængemule-agtig, for fuglen var ikke set siden klokken 10-11 stykker. Jeg baksede skopet op og prøvede ikke at støde for meget ind i de andre. Efter et par minutter kom en almindelig kjove trækkende syd gennem reservatet, en lys i fuld sommerdragt. Flot og overraskende. Fra min plads på bagerste række så jeg den i håndkikkert, gennem et par smalle vinduesåbninger. Nåh, tilbage til hvorfor vi kom...skopet over på kanten af engen, og minsandten om ikke prærieløberen gik rundt med den lille flok store præstekraver og almindelige ryler. Efter et kort kig tog jeg kameraet frem og møvede mig frem til bunden af et vindue - tid til dokuskud! Jeg kunne ikke se fuglen i kameraet mens den gik på bredden, men kunne nogenlunde vurdere hvor den var. Efter et kort øjeblik lettede flokken og fløj et par runder over vandet, inden de gik ned samme sted. Prærieløberen sank i jorden igen, blev dog set fra 15-17 sidste gang. Billederne sparker ikke benene væk under nogen, men efter omstændighederne (stor afstand, gennem regnvejret) er gode nok. Da der ikke er andre der har vist billeder af fuglen har den lille stak her måske interesse.

Her går den på bredden; den buff-farvede klat...


Her springer oversiden ikke ligefrem i øjnene; den er lige over den smalle stribe vand, på en linie mellem de to gravænder og sølvmågen.


Her er oversiden lidt mere iøjnefaldende.

2 kommentarer:

 1. Hej Jan

  Fedt at du fik den, og oven i købet fik billeder :-)! Jeg fedtede selv rundt med en gammel mobil med et elendigt kamera, så der er ikke meget andet end en gullig dims at se på mine "billeder".

  Bedste hilsen
  Troels

  SvarSlet
 2. Fantastisk at du har været her forbi, Troels. Det ser ud som om du selv har en blog i støbeskeen - glæder mig til at læse en masse finderberetninger. Du har nogle at tage af...BH Jan.

  SvarSlet