mandag den 28. november 2022

Dagbog fra Stora Fjäderägg #3

 Søndag 2022-09-04 markerede det første afbræk på turen. Elisabeth Olsson skulle hjem om eftermiddagen, så det blev kun til en halv dag fælles med "Team Angus". Vi fik dog gode oplevelser også på sidstedagen med Elisabeth: turens tredje ringmærkede Spurveugle, en usky Lapværling tæt på fuglestationen, og ikke mindst en lille gæng Ringsæler i Nya Hamnen. Dertil lidt Pileværlinger, Blåhalse, og en Snehare. Dagens vildeste oplevelse blev dog aftenens nordlys. Ved første (igen) forgæves netrunde ifm forsøg på Perleugle-fangst så vi nordlyset komme frem, og lave det mest fantastiske lysshow. Det kulminerede inden midnat, hvilket var rart, så man fik lidt søvn inden vækkeuret igen larmede...Synd at Elisabeth ikke var der til at opleve det, selv om hun kunne se det på hjemturen.


Tredje Spurveugle på 3 dage...Superhårdt!

Lapværling i løvværk omkring fuglestationen. Den tydelige aftegning af hagesmæk viser at det er en han.




Det var under hele turen en ambition at fotografere så mange Pileværlinger som muligt. Her to eksemplarer fra Nya Hamnen.


Skærpiber af racen littoralis er et fast indslag på øen, så den fortjener også at blive vist. Nogle få holdt til omkring Nya Hamnen.



En Snehare i Nya Hamnen.


Forskellige Ringsæler hang ud ved Nya Hamnen i løbet af dagen. Her nogle forskellige eksemplarer.






Lidt nordlys-billeder skal også med...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar