fredag den 28. juli 2017

Storpiber på Røsnæs

Fredag 2016-11-11 og lørdag 2016-11-12 besøgtes Røsnæs á 2 korte besøg. Først et fyraftensvisit fredag, og derefter en morgenobs lørdag. Lørdagen var særligt pinefuld thi en stationær Sibirisk jernspurv var blevet fundet i Hirtshals 2016-11-09. Det var en torsdag, og derfor helt umulig for mig, men jeg glædede mig da lidt over, at min gamle ven HHN fik set den. Jeg havde også inden nået at snakke med PEC, der indtil da ikke havde set et eneste sibjern, men han meldte den pp tidligt lørdag morgen, da jeg nåede ud på Røsnæs. Lørdag var det ikke muligt for mig at twitche, for jeg skulle køre min datter frem og tilbage på arbejde.

Nå, jeg håbede selvfølgelig, at jeg selv kunne lave et sibjern fredag eller lørdag, men det blev ved håbet...Det var dog en fin artsdiversitet, der kom i bogen på de to dage. Fredag bød på Stor tornskade, og lørdag producerede Skovsneppe, Lapværling og Storpiber på overdrevet øst for p-pladsen! Jeg forlod lokaliteten ved 11-tiden ganske tilfreds, men blev vækket af en melding på American tree-sparrow uden for Malmø i Skåne...

Stor tornskade, Røsnæs, 2016-11-11.Dompap, Røsnæs, 2016-11-11.

Der var godt med Halemejser 2016-11-11.


Mongolsk piber er en meget mulig kandidat i tilfælde af en stor piber, men kaldet og jizzet sagde Storpiber. Røsnæs, 2016-11-12.

Fuglen kom trækkende fra SØ, og kom lige i mod mig...

Den var helt henne over hovedet på mig, og drejede så mod SV.En fin Bjergvipstjert kom lige over hovedet på mig.

Skovsneppe er ikke rapporteret meget fra Røsnæs, men lokaliteten er klart underbirdet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar