søndag den 13. juli 2014

To ryk...

Mit forrige indlæg om Lundsanger på Røsnæs nævner fundet af Hætteværling ved Tarp 2014-05-23, nær Ho Bugt. Den satte mig i en permanent stresstilstand resten af dagen, eftersom jeg ikke havde mulighed for rykke samme eftermiddag, og heller ikke næste formiddag. Morgenen efter skulle jeg være chauffør for min datter og hendes veninde, der skulle til Slagelse. Jeg tilbragte 3 timer ved Borreby Mose, hvilket var skønt men samtidigt stressende - mon Hætteværlingen var pp? Som tiden gik blev jeg roligere da der ingen meldinger kom, men jeg spurgte alligevel ud i rummet om den var set, da jeg skulle hjem med pigerne. Der kom en melding tilbage om, at den stadig var pp, så der skulle fintænkes. Til alt held havde min kone og søn bænket sig med svigermor indtil vi om aftenen skulle ud til svigerfar, så min datter fik sit livs tilbud om at komme til Vestjylland på twitch! Hun takkede nej mange gange, og blev i stedet sat af ved et busstoppested. Jeg havde 6 timer!

Jeg drønede over landsdelene mens Claus Hjort Frederiksen snakkede for sin syge moster om Løkkes tøjsag i radioen. Klokken 1400 ankom jeg til den lille rasteplads hvor en håndfuld twitchere havde taget opstilling, bla LAK, EFH, KMH, og MaH. Fuglen var stadig pp, men fløj lidt til og fra. Jeg havde ventet ca. 10 minutter, da den kom flyvende til fra vest - fra den anden side af vejen. Den landede i en busk skråt over for os, og dykkede snart ned bag det berømte fodertrug. Efter lidt tid fløj den op og tilbage over vejen. Vi prøvede at finde den omkring ejendommen på den anden side af vejen, men uden held. Alligevel lykkedes det for LAK at høre den synge, og efter noget tid fandt jeg den i toppen af en busk. Den fløj nu tilbage over vejen, sad i en busk, og dykkede ned bag fodertruget. Klokken 1500 var jeg klar til at rykke tilbage, med hæderlige billeder og en god og hurtig oplevelse på tasken.

1418: ...lander i en busk......dykker ned til fodertruget...

1421: ...flyver væk igen...

1458: ...lander i busken...

1500: ...flyver væk igen...

Samme formiddag fandt SHN og MT en Sibirisk gransanger i Ullerup Skov. Sådan en ville jeg gerne se, især en slidt forårsfugl. Jeg havde heldigvis tidligt fri om mandagen 2014-05-26, og samlede min far op i Hillerød. Fuglen var nem at finde, og lod sig relativt let se og høre. Den helt grå fjerdragt var slående og det samme var sangen. Den kan høres her. Et par ydmyge billeder vedlagt.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar